Κατανυκτικό Πάσχα στην Ευρυτανία - Μεγάλο Χωριό - Προυσό.

  • Written by Grand Village - Karpenisi - Evritania
Rate this item
(2 votes)

Το Πάσχα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας είναι κατανυκτικό. Το πλήθος των μοναστηριών και των εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή σας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στα δρώμενα ενώ ταυτόχρονα να απολαύσετε τη φιλοξενία των κατοίκων και να γνωρίσετε τα Πασχαλινά έθιμα και τις παραδόσεις της Ευρυτανίας.

Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια στην περιοχή είναι πολλά και αξίζει να τα επισκεφτείτε όχι μόνο λόγω των ημερών, αλλά και γενικότερα λόγω της θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτιστικής τους σημασίας. 

Πριν μπούμε στο Μεγάλο Χωριό περνούμε μια αληθινά μαγευτική τοποθεσία, τον "Αη Θανάση" με ένα ομώνυμο εκκλησάκι προς τιμή του αγίου. Έχει άφθονα νερά που αυξάνουν τη δροσιά του.

Στον Προυσό αξίζει να παραβρεθείτε στο παγκοσμίου φήμης μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας. Στις 23 Αυγούστου στη γιορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας όπου γίνεται πανηγύρι στον συνοικισμό Γαύρος.

Στα πόδια του βρίσκεται η καταπράσινη περιοχή που καταλήγει στο άγριο φαράγγι, το Κλειδί, που θα πλημμυρίσει με δέος τις αισθήσεις σας. Επίσης, εδώ υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χτίστηκε πριν 150 χρόνια, καθώς και μια ακόμη βυζαντινού ρυθμού νεόκτιστη, του Μεγαλοχωρίτη "Αγίου Γερασίμου του Νέου", που μαρτύρησε στην Πόλη την 3 - 7 - 1812. Η εκκλησία προς τιμήν του χτίστηκε με πρωτοβουλία και έρανο του γνωστού στην Αθήνα δραστήριου παλιού και προοδευτικού "Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών η Αγία Παρασκευή".  

 
κατασκευή ιστοσελίδας exceliso.com